logoEMT3

ISO 50001:2018

Az ISO 50001 energiagazdálkodási irányítási rendszer (EnIR) szabványnak az általános célja az, hogy segítse a szervezeteket olyan rendszerek és folyamatok kialakításában, amelyek az energiahatékonyság optimalizálásához és növeléséhez hozzájárulnak.

 

Mire alkalmazható az ISO 50001?

A szabványalkotók célja az volt, hogy minél szélesebb körben alkalmazható legyen függetlenül a szervezet méretétől, annak földrajzi elhelyezkedésétől, illetve tevékenységi körétől.

 

Mik az előnyei az ISO 50001 szerinti tanúsításnak?

  • energiafelhasználásának módszeres és folyamatos ellenőrzése, ami az energiaforrások (pl. villamosenergia, gáz stb.) kibocsátását és nem utolsó sorban a költségeket is csökkenti.
  • felsővezetőség elkötelezettségének növelésére az új, tudatos, energia szempontból lényeges információkat figyelembe vevő politika és célok meghatározása és bevezetése által.
  • nagyvállalatok esetén az ISO 50001 szerinti tanúsítás kiváltja az energia audit kötelezettséget, amelyet az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényben határoztak meg.

 

 

 

 

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275

Figyelem!

Szabványváltoztatások az éghajlatváltozás miatt.

További információk IDE KATTINTVA olvashatóak.