logoEMT3

IATF 16949:2016

 

Mi a IATF 16949?

Az IATF 16949 a nemzetközi minőségirányítási szabvány, speciálisan a gépjárműipar által írva közös igyekezettel, hogy jobbítsák a minőséget és biztosítsák az iparnak való szállítás sértetlenségét. A szabvány megrendelői közé tartoznak a BMW, Chrysler, Daimler, Fiat Ford, GM, PSA, Renault és VW.

Az IATF 16949 bevezetése a minőség, a szállítás és átfogó eredményesség minden szempontját tekintve az egész szállítási láncban lényeges javulást eredményezett. Csökkentette a gyártók többszörös auditokra vonatkozó követelményét is.

A Nemzetközi Gépjármű Különbizottság (IATF), amelyik képviseli a nagyobb OEM-eket (eredeti berendezésgyártók), elkötelezett, hogy biztosítja, hogy az IATF 16949 marad a jövőben a gépjárműipar minőségügyi rendszereinek szabványa.

Mire alkalmazható az IATF 16949?

A szabvány bármely szervezetre alkalmazható, amely alkatrészeket, alkatrészcsoportokat és részegységeket gyárt a gépjárműipar számára.

Mik az előnyei az IATF 16949 szerinti tanúsításnak?

  • globálisan elismerik, mint jó hírű beszállítót - a tanúsítást elismerik és elfogadják a gépjármű szállítóláncban, mint ipari szintvonalat (benchmarking),
  • vevői elégedettség - olyan termékek szállításával, amelyek állandóan kielégítik a vevői követelményeket,
  • a vevői követelményeknek való megfelelés csökkentett költségen - egyetlen irányítási rendszer bevezetésével és csökkent auditkövetelménnyel,
  • csökkent működési költség - a folyamatos folyamatjavulással és az ebből következő működési hatékonyságokkal,
  • törvényes megfelelés - annak megértése révén, hogy a törvényes és szabályozási követelmények hogyan hatnak a szervezetre és vevőire,
  • jobb kockázatkezelés – a termékek és szolgáltatások nagyobb állandósága és nyomonkövethetősége által.

 

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275